Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Kέικ με φράουλες


Kέικ με φράουλες 






 Για μια φόρμα διαμέτρου 18cm

Για το κέικ:

200γρ φράουλες σε κομματάκια
125γρ αλεύρι
1 μπεικιν
125γρ αμύγδαλα τριμμένα στο μπλέντερ
125γρ βούτυρο
125γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2αυγα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Για τo frosting:

100γρ μασκαρπονε
50γρ philadelphia
100γρ άχνη
Οι καρδουλες από πάνω είναι αγοραστές. Θα μπορουσατε να τις βρειτε σε μαγαζιά που πουλάν είδη ζαχαροπλαστικής!

 
Εκτέλεση:


Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις σουρωνουμε. Σε ένα μπόμ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπεικιν και τα αμύγδαλα. Σε άλλο το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφραρεψει. Προσθέτουμε τα αυγά και το πρώτο μείγμα που φτιάξανε. Ρίχνουμε το γιαούρτι και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 - 180 βαθμούς για 50 λεπτά!

στο frosting εριξα και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, εξού και το ροζ χρωματακι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου