Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού



Κεικ καρότου με κρέμα τυριού



Υλικά:

Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
2 κούπες τριμμένο καρότο (όχι αλεσμένο γιατι βγάζει περισσότερα υγρα)
4 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο

Για την κρέμα τυριού: 
90 γραμμάρια τυρί τύπου Philadelphia
60 γραμμάρια βούτυρο
2 κούπες άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Αρχικά τρίβουμε τα καρότα και τα αφήνουμε σε ενα τριπητό να στραγγίσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν. Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης η σε βουτυρομενη φορμα για κεικ και βάζουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. 

Ενόσω το κεικ ψήνεται, ετοιμάζουμε την κρέμα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Όταν το κεικ μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το καλύπτουμε με το γλάσο. Μπορούμε να διακσμήσουμε με λίγη κανέλα, κερύδια ή κομμάτια καρότου. 


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου