Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τούρτα της γιαγιάς



Τούρτα της γιαγιάς





Υλικά:
Για το παντεσπάνι: 
4 αυγά
4 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι
4 φλυτζανάκια του καφέ άχνη
1 βανίλια
1 μπέικιν
1 κομποστα ροδάκινο μεγάλη (η οποιαδήποτε κομπόστα της αρεσκείας σας)
φράουλες και κομματάκια σοκολάτας για το στόλισμα.

Για τη σαντιγή:
1 μόρφατ
4 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη



Προετοιμασία:
Σε ένα σκεύος χτυπάμε πρώτα τα αυγα, να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια, το μπέικιν και στο τέλος λίγο λίγο το αλέυρι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αλευρωμένη φόρμα ή σε φόρμα σιλικόνης. Βγάζουμε απο το φούρνο και το κόβουμε στα δυο όταν κρυώσει με ένα μεγάλο μαχαίρι. Για τη σαντιγή, χτυπάμε το μορφατ με τη ζάχαρη και  χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στη συνέχεια στήνουμε την τούρτα μας. Μια στρώση παντεσπάνι βρεγμένο με το ζουμι της κομπόστας και απο πάνω το μισό μείγμα απο τη σαντιγή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τη δεύτερη στρώση και αυή τη φορα καλύπτουμε με σαντιγή και τα τοιχώματα της τούρτας. Στο τέλος στολίζουε την τούρτα μας όπως μας αρέσει. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου